اکثر ما حاضر نیستیم که به شکل خودخواسته و داوطلبانه، زمانی بیش از آنچه لازم است را در میدان هوایی بگذرانیم؛ اما بعد از دیدن این میادین هوایی جدید، که در سال ۲۰۱۹ گشایش می یابند؛، احتمالا نظرتان تغییر خواهد کرد.
1. میدان هوایی Changi سنگاپور، سنگاپور
مقامات رسمی میدان هوایی چانگی سنگاپور اعلام کردند که مجموعه فرودگاهی Jewel Changi، در تاریخ ۱۷ اپریل ۲۰۱۹ برای مسافران افتتاح خواهد شد. شاید برجستهترین ویژگی این پروژه، آبشار آن باشد که در تصویر مشاهده میکنید. این آبشار با ارتفاعی در حدود ۴۰ متر، بلندترین آبشار داخلی و سرپوشیده در دنیاست.
یک خبر رسمی اینکه، توسعه طولانی مدت میدان هوایی چانگیِ سنگاپور، که حالا به نام مجموعه میدان هوایی Jewel Changi (جواهر چانگی) نامگذاری شده، به پایان رسیده و این میدان هوایی در ۱۹ اپریل ۲۰۱۹ افتتاح خواهد شد.
Jewel Changi قرار است که قطب مرکزی میادین هوایی این کشور باشد و سه ترمینل میدان هوایی اصلی را به هم متصل کند.
این مجموعه با شکلی دونات مانند و بسیار جذاب، با پنلهای شیشهای و در زمینی به وسعت ۱۳۰۰۰۰ مترمربع، بنا شدهاست. این مجموعه دونات مانندِ مرکب از شیشه و فلز، طوری بنا شده که در نوع خودش مثالزدنی باشد.
بنابر گزارشها، هزینه ساخت این بنا در حدود ۷/۱ بیلیون دلار، برآورد شدهاست.
اگر از حواشی هم بپرسید، آبشار داخل سالن، پاسخ تمام سوالات است؛ بلندترین آبشار سرپوشیده دنیا که با فضایی سبز و طبیعی احاطه شده است.
ایده اصلی این طراحی، که ترکیب بنا با گیاهان است، ریشه در شهرت سنگاپور بهعنوان “شهری در باغ” دارد.
پارک کانوپِی با ۱۴۰۰۰ متر مربع وسعت، شامل فضاهای سبز، مسیرهای پیادهرو، فضای بازی و رستورانهای مختلف خواهد بود. دو نوع مسیر عبور مشبک و معلق وجود دارد: یکی به طول 250 متر که عبور از آن سختتر است و دیگری به طول 50 متر که مخصوص قدم زدن طراحی شدهاست.
2- میدان هوایی جدید ترکیه در استانبول
میدان هوایی جدید استانبول رسما در ۲۹ اکتبر ۲۰۱۸ افتتاح شد.
شاید میدان هوایی استانبول، به شکل رسمی در اکتبر ۲۰۱۸ افتتاح شده باشد، اما در حال حاضر، تنها چند خط هوایی محدود و متعلق به ترکیه، در آن فعال هستند.
به هر حال، خطوط هوایی ترکیه اعلام کردند که برنامه ریزیهای لازم، به منظور انتقال تمام عملکرد پروازی به میدان هوایی جدید، در ۶ آوریل ۲۰۱۹ انجام خواهد گرفت.
بنا بر موارد مطرح شده در کنفرانس پایانههای مسافریِ سال ۲۰۱۹، در لندن، نمایندگان میدان هوایی استانبول توضیح دادند که تمام ترافیک پروازی، نمیتواند یک باره به محل جدید منتقل شود، اما آنها فکر میکنند که بعد از ۷ اپریل ۲۰۱۹، هفتاد تا هشتاد درصد از ترافیک هواییِ میدان هوایی آتاتورک به بخش جدید منتقل خواهد شد.
در اصل، برنامهریزی به این شکل بود که میدان هوایی استانبول، در چند فاز افتتاح شود؛ اما این مساله، باعث تاخیرِ بسیار و جنجالهای متعددی میشد.
میدان هوایی استانبول، هنوز هم به طور کامل افتتاح نشده، اما برج مراقبت آن فرمی شبیه به گل لاله دارد و طراحی چشمگیر آن در سال ۲۰۱۶، جایزه اول فستیوال معماری جهان در برلین را از آنِ خود کرد؛ این جایزه در رشته زیرساختهای پروژههای آینده به این اثر اهدا شد.
میدان هوایی استانبول قصد دارد که با استفاده از گسترش پروازهای ورودی و خروجی و ارتباط با کل دنیا، از شانگهای گرفته تا نیویارک از جایگاه ترکیه روی نقشه جهان، بهره ببرد. این تصویر نشان میدهد که وقتی برج مراقبت میدان هوایی تکمیل بشود چه شکل و شمایلی پیدا خواهد کرد.
دکتر توماس باد، صاحب کرسی استادی در رشته برنامهریزی و مدیریت میادین هوایی جهانی، در مرکز مدیریت نقل و انتقالات هواییِ دانشگاه کرانفیلد انگلستان در این باره میگوید: “تکمیل پروژه یک میدان هوایی، با این اندازه و گستردگی، در سه سال و نیم، یک چالش واقعی است. به خصوص در زمینه اطمینان از اتمام به موقعِ بخش عملیاتی، و کارکرد به موقع تمام ملزومات، سیستمها، رویههای جاری و تجهیزات لازم، برای راهاندازی میدان هوایی”.
گروه آمادهسازی این میدان هوایی میگویند که همه امکانات، قابل ارتقا هستند و ضمنا امیدوارند که میدان هوایی جدید استانبول، در نهایت، به آمار ۲۰۰۰۰۰ مسافر در روز، برسد.
3. میدان هوایی منطقه Carlisle Lake، انگلستان
میدان هوایی منطقه Carlisle Lake با هدف گشودن دروازههای این منطقه به روی دنیا طراحی شده است. پارک ملی Lake District ، منطقهای است صخرهای، که در انگلستان واقع شده و در واقع معدنِ چشماندازهای ناهموار و طبیعی است.
میدان هوایی این منطقه، که به نام همینجا نامگذاری شده، قرار است در تابستان ۲۰۱۹، برای پروازهای بیزینس، به مقصد لندن، دوبلین و بلفاست افتتاح شود.
تا رسیدن به این نقطه و افتتاح این میدان هوایی، تاخیرهای زیادی اتفاق افتاده، در نتیجه درباره اینکه بالاخره چه موقع فعالیت واقعی خود را آغاز میکند، هنوز هم شک و شبهههایی وجود دارد.
فعلا که پروازهای تابستانی، برای ثبت و رزرو در دسترس قرار گرفتهاند و پروازهای برگشت هم توسط ایرلاین اسکاتلندیِ Loganair ساماندهی خواهند شد.
4. میدان هوایی Murcia-Corvera، اسپانیا
میدان هوایی Murcia-Corvera در اسپانیا، در جنوری ۲۰۱۹ افتتاح شد و در حال حاضر، پروازهای تجاری، به جای فرودگاه ارتشی سن خاویِر، که قبلا نقش مرکز فرودگاهی منطقه را داشت، در این میدان هوایی انجام می گیرد.
این قطب جدید، توسط شاه فیلیپ ششم، پادشاه اسپانیا و با بودجه ساخت و سازی در حدود ۵۰۰ میلیون یورو، افتتاح شد.
این میدان هوایی، جایی بین مورچیا و کارتاهِنا قرار دارد و به شبکه بزرگراهها متصل است و به ریزورتهای اطرف دسترسی خوبی دارد.
5. میدان هوایی بینالمللی Louis Armstrong نیو اورلئان، ایالات متحده امریکا
میدان هوایی بینالمللی Louis Armstrong نیو اورلئان، قرار است ترمینلی فوق مدرن باشد و در ماه میِ ۲۰۱۹ افتتاح میشود.
یکی دیگر از میادین هوایی که مدتهاست همه را منتظر گذاشته، قرار است این بار، طبق برنامه زمانبندی، در سال ۲۰۱۹ در نیو اورلئان افتتاح شود. ترمینل فوق مدرنِ میدان هوایی بینالمللی لوییز آرمسترانگ نیو اورلئان در ماه می درهای خود را به روی عموم خواهد گشود.
این مجموعه، چیزی در حدود ۱۰۲۹ بیلیون دلار هزینه برداشته است و با هدف احیای میدان هوایی و زیرساختهای موجود، طراحی شده است.
6. میدان هوایی بینالمللی Beijing Daxing، پکینگ چین
میدان هوایی بینالمللی دکسینگ پکینگ امیدوار است که بزرگترین و مزدحم ترین میدان هوایی جهان باشد.
پروازهای خطوط هوایی China Eastern و China Southern به میدان هوایی Daxing وارد و از آن خارج خواهند شد و یک ریل ارتباطی پر سرعت و شبکه بزرگراهی کمک می کنند تا میدان هوایی به نقشه فعلی، متصل شود.
این مکان یک قطب هوایی دیگر است، که برای توسعه احتمالی در آینده هم، فضای لازم را در اختیار دارد، ضمن اینکه با داشتن ۷ باند میدانی مجزا، مجموعهای را تشکیل داده که برای حمل و نقل ۱۰۰ میلیون مسافر در سال، کافی خواهد بود.
منبع: CNN
آریاتودی – بخش مطالب خواندنی