با افزایش تقاضا در بازارهای جهانی، قیمت طلا به حد بیسابقهای افزایش یافته است.
به گزارش آریاتودی به نقل از بی بی سی؛ در معاملات اولیه روز دوشنبه (6 اسد – 27 جولای) در بازارهای آسیایی قیمت هر اونس طلا به ۱۹۴۳ دالر رسید که بالاترین رقم ثبت شده برای این فلز ارزشمند است هر چند با ادامه معاملات این رقم کمی کاهش یافته است.
پیش از امروز بالاترین نرخ ثبت شده طلا به حمله یازده سپتامبر سال ۲۰۱۱ برمیگشت؛ در آن زمان قیمت هر اونس طلا تا ۱۹۲۱ دالر هم بالا رفت؛ اما حالا این رکورد شکسته شده است.
افزایش قیمت طلا عمدتا در زمان بیثباتی اقتصادی اتفاق میافتد که تقاضا برای این سرمایهگذاری امن سنتی بالا میرود.
یکی از مهمترین دلایل این قیمت تاریخی به تنش دیپلوماتیک اخیر چین و امریکا برمیگردد.
در ماههای اخیر، این دو کشور بارها بر سر مسایل مختلف اختلاف پیدا کردهاند و اکنون کنسولگریهای طرف دیگر را تعطیل میکنند؛ دولت امریکا دستور به تعطیلی کنسولگری چین در شهر هیوستون تگزاس داده است و چین هم به تلافی کنسولگری امریکا در شهر چنگدو را تعطیل کرده است.
این مقابله به مثل کمسابقه است و حکایت از بدتر شدن روابط چین و امریکا دارد.
به غیر از این تنش دیپلوماتیک، عوامل دیگری هم در افزایش قیمت طلا سهیماند؛ از جمله کاهش نرخ برابری دالر در برابر ارزهای عمده و همچنین نگرانی درباره اقتصاد جهانی در پی شیوع کرونا.
این عدم قطعیت اقتصادی تقاضای خرید طلا را افزایش داده و از ابتدای سال جاری میلادی حدود ۲۵ درصد بر قیمت آن افزوده است.
پیشبینی رشد اقتصادی در جهان توسط بانک جهانی
بعضی از فعالان بازار سرمایه بر این باورند که وضعیت بیثبات کنونی ممکن است قیمت هر اونس طلا را تا پایان سال ۲۰۲۰، تا بیش از ۲۰۰۰ دالر افزایش دهد؛ به خصوص آنکه معلوم نیست ثبات چه زمانی به اقتصاد برگردد؛ چرا که همهگیری کرونا همه بازارها را متاثر کرده است.
تاکنون نزدیک به ۱۶ و نیم میلیون نفر در جهان به کرونا مبتلا شدهاند و بیش از ۶۵۰ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند؛ در حالی که موج دوم بیماری در بعضی کشورها آغاز شده است.
بانک جهانی در گزارشی که ماه پیش درباره چشمانداز اقتصاد جهان در سال جاری میلادی (۲۰۲۰) منتشر کرد به تفصیل به تاثیر منفی شیوع کرونا بر اقتصاد کشورهای مختلف دنیا پرداخت.
این گزارش تخمین زده اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۰ حدود ۵/۲ درصد کوچک شود که آن را بزرگترین رکود اقتصادی طی دهههای گذشته دانسته است.
پیشبینی بانک جهانی این است که در سال ۲۰۲۱ میلادی اقتصاد جهان با خروج از رکود، ۴/۲ درصد رشد کند.
آریاتودی – بخش جهان