در پی اعتراضات تازه در میانمار علیه کودتای نظامی، دستکم دو نفر کشته شدند.
به گزارش بخش حقوق بشر آریاتودی؛ بنا به گزارش رسانههای محلی و کارکنان پزشکی در ماندالای دومین شهر بزرگ میانمار، پولیس برای پراکندن معترضان از گلوله واقعی استفاده کرده است.
صدها نفر در تظاهراتی در شیپیارد در ماندالای گرد آمدند. بنا بهگزارشها شماری از آنها بر اثر شلیک گلولههای پلاستیکی زخمی شدند.
هفتههاست میانمار در پی کودتای نظامیان علیه دولت منتخب آنگ سان سوچی، رهبر حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی شاهد اعتراضات است.
معترضان خواستار آزادی خانم سوچی و اعضای حزب او هستند. خانم سوچی اکنون تحت بازداشت خانگی است و به مالکیت غیرقانونی دستگاههای واکی-تاکی و نقض قانون بلایای طبیعی متهم است.
ارتش میانمار انتخاباتی را که سال گذشته به پیروزی حزب خانم سوچی منجر شد، نپذیرفته و گفته تقلب صورت گرفته. این در حالیست که هنوز هیچ سندی در اثبات تقلب ارایه نکرده است.
یک روز پس از آنکه مرگ یک زن معترض تایید شد، این خشونت در ماندالای رخ داد.
گروههای حقوق بشری میگویند میا تووه تووه خایینگ، از ناحیه سر مورد اصابت قرار گرفت و بهگفته آنها جراحات وارده با اصابت گلوله تطابق دارد.
او در تظاهراتی در میانمار زخمی شده بود که شرکت کنندگان در برابر کاربرد ماشین آبپاش، گلوله پلاستیکی و حمله خشونت آمیز پولیس ضد شورش مقاومت کردند و عقب ننشستند.
پولیس استفاده از ابزار مرگبار را انکار کرده است.
میانمار -اطلاعات اولیه
میانمار که با نام برمه هم شناخته می شود، از سال ۱۹۶۲ تا ۲۰۱۱ تحت حکومت غیردموکراتیک نظامی بود و از نظر بین المللی، یکی از کشورهای مطرود تلقی می شد. حکومت برمه از جمله چند حکومت در جهان بود که شورای حقوق بشر سازمان ملل برای آن گزارشگر ویژه تعیین کرده بود.
فضای سیاسی از سال ۲۰۱۰ به تدریج باز شد و انتخابات آزاد هم در سال ۲۰۱۵ برگزار شد که سال بعد، آغاز به کار دولتی به رهبری آنگ سان سوچی، رهبر اصلی مخالفان را در پی آورد.
در سال ۲۰۱۷ ، ارتش میانمار در واکنش به حمله جدایی طلبان مسلمان روهنگیا به ماموران پولیس، به سرکوب شدید مسلمانان این منطقه مبادرت کرد و بیش از نیم میلیون مسلمان روهینگیایی به بنگلادش گریختند. سازمان ملل بعدها این اقدام را “نمونه کامل پاکسازی قومی” توصیف کرد.
دولت به رهبری آنگ سان سوچی در روز ۱ فبروری در یک کودتای نظامی سرنگون شد.
آریاتودی – بخش حقوق بشر