براساس گزارشها رهنورد زریاب، داستاننویس و پژوهشگر ادبیات فارسی پرآوازه افغانستان به دلیل بیماری در شفاخانه بستری شده است.
به گزارش بخش ادبیات آریاتودی؛ اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان به وزارتهای صحت و فرهنگ دستور داده است تا مراقب وضعیت آقای رهنور باشند و برای مداوای وی همه امکانات را فراهم کنند.
پرویز شمال، یکی از مسوولان تلویزیون خصوصی طلوع در صفحه توییترش نوشته است که آزمایش کوید ۱۹، آقای زریاب منفی بوده و او صرفا سرماخوردگی دارد.
آقای زریاب ۷۶ سال دارد، و در کنار نویسندگی، سالهاست در تلویزیون خصوصی طلوع به عنوان ویراستار کار میکند.
محمد طاهر زهیر، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در بیانیهای گفته است که روز چهارشنبه (5 قوس – 25 نوامبر) به عیادت آقای رهنورد به شفاخانه امنیت ملی رفت.
محمداعظم رهنورد زریاب (متولد ۱۳۲۳) یکی از موثرترین و مطرح ترین نویسندگان معاصر افغانستان است که جامعه فرهنگی ایران و تاجیکستان نیز با آثار او آشنایی دارند.
آقای رهنورد لیسانس خود را در رشته روزنامهنگاری در دانشگاه کابل خوانده است و مدرک کارشناسی ارشد در همین را رشته را از دانشگاه ویلز جنوبی از بریتانیا به دست آورده است. او به زبان انگلیسی تسلط دارد و در فلسفه، روانشناسی و جامعه شناسی مطالعاتی زیادی دارد.
رهنورد زریاب دهها اثر ادبی خلق کرده است و پرکارترین نویسنده از نظر تعداد آثار تولید شده در دهههای اخیر است. آقای رهنورد در انواع و سبکهای مختلف روایتهای خود را به خوانندگانش عرضه کرده است.
رهنورد زریاب بیشتر از صد داستان کوتاه و چندین رمان نوشته است که شماری از این داستانها در مجموعههای چون؛ آوازی از میان قرنها، مرد کوهستان، دوستی از شهر دور، نقشها و پندارها چاپ شده است. ترجمه ها ومقالات زریاب در کتابهای چون؛ پیراهنها، حاشیهها و گنگ خوابدیده منتشر شده است.
مقالات تحقیقی او درباره صادق هدایت و بزرگ علوی از کارهای مورد توجه ایرانیان است.
گزیده ای از داستان های کوتاه رهنورد زریاب به نام “تصویر” به زبان روسی ترجمه شده و فلمنامه فلم “اختر مسخره” نیز از آثار اوست.
آقای زریاب با سپوژمی زریاب، نویسنده نامدار دیگر افغانستان ازدواج کرده است و سه فرزند دارد.
رهنورد زریاب در اوایل دهه هفتاد خورشیدی به فرانسه مهاجرت کرد و پس از سقوط طالبان به کابل برگشت.
آریاتودی – بخش ادبیات