اسراییل و ایالات متحده در داشتن سوءظن نسبت به ایران شریکند؛ بحرین هم همینطور است. تا سال ۱۹۶۹، ایران ادعا می کرد که بحرین بخشی از قلمرو آن است. حاکمان اهل سنت بحرین همچنین بخشهایی از اکثریت شیعه این کشور را ستون پنجم بالقوه ایران می دانند.
هر دو کشور حاشیه خلیج فارس که تاکنون روابط خود با اسراییل را تا حدی پنهان کرده بودند حالا با اشتیاق در انتظار تجارت علنی با اسراییل خواهند بود. اسراییل یکی از پیشرفتهترین بخشهای فناوری پیشرفته جهان را در اختیار دارد.
در زمان عاری از کرونا، اسراییلیها توریستهای مشتاق کشف بیابانها، سواحل و مراکز خرید خلیج فارس خواهند بود.
۲-اسراییل انزوای منطقهای خود را کاهش میدهد
عادیسازی روابط با امارات و بحرین یک موفقیت واقعی برای اسراییلیها است.
بنیامین نتانیاهو، معتقد به استراتیژی “دیوار آهنی” بین دولت یهود و اعراب است که برای اولین بار در دهه ۱۹۲۰ مطرح شد.
ایده این استراتیژی این است که در نهایت قدرت اسراییل باعث میشود اعراب متوجه شوند که تنها انتخاب آنها شناسایی اسراییل است.
اسراییلیها دوست ندارند در خاورمیانه منزوی شوند. صلح با مصر و اردن هرگز گرم نبوده است. آنها ممکن است امیدوار به روابط آینده با کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار دورتر از سرزمین های مورد منازعه بیتالمقدس و سرزمینهای اشغالی باشند.
تقویت اتحاد علیه ایران یک امتیاز بزرگ دیگر است. آقای نتانیاهو ایران را دشمن شماره یک اسراییل می داند و در بعضی مواقع رهبران این کشور را با نازی ها مقایسه میکند.
نتانیاهو در حال حاضر در مخمصه است.
یکی به دلیل آن که با محاکمه مربوط به فسادی روبرو است که ممکن است وی را به زندان بیندازد و دیگری به دلیل نحوه عملکرد دولتش در مورد بحران کرونا که در ابتدا به خوبی آغاز شد اما بعد بسیار بد پیش رفت.
مخالفان بنیامین نتانیاهو در مقابل محل اقامتش در بیتالمقدس تجمعهای هفتگی برگزار میکنند.
در کاخ سفید هم مراسم نمیتوانست در زمانی بهتر از این برای دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا برگزار شود.
۳. دونالد ترامپ کودتای سیاست خارجی را جشن میگیرد
این معامله از چند جهت برای رییس جمهوری امریکا مفید است:
این معامله استراتیژی “فشار حداکثری” او بر ایران را تقویت میکند و در سالی که قرار است در امریکا انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود او میتواند مباهات کند که بهترین معاملهگر جهان است.

دونالد ترامپ در ماه اوت توافق امارات و اسرائیل را اعلام کرد
هر کاری که او به سود اسراییل، یا به طور خاص دولت بنیامین نتانیاهو، انجام دهد با استقبال رایدهندگان انجیلی مسیحی امریکایی روبرو خواهد شد که قسمت مهمی از پایگاه انتخاباتی او است.
اگر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بتوانند به جای روابط پنهانی با اسراییل، روابط علنی با این کشور داشته باشند، ایتلاف “دوستان امریکا” علیه ایران هم میتوانند راحتتر کار کند.
هر چند که به اصطلاح “معامله قرن” دونالد ترامپ برای صلح بین اسراییل و فلسطینیها صورت نگرفته؛ اما توافق اسراییل و امارات متحده عربی موسوم به “توافق ابراهیم” ، یک تغییر قابل توجه در توازن قدرت در خاورمیانه است و از سوی دولت ترامپ به عنوان یک کودتای بزرگ در سیاست خارجی ارایه شده است.
۴- فلسطینیها احساس خیانت میکنند
فلسطینیها توافق امارات و اسراییل را به عنوان خیانت محکوم کردهاند. توافق جدید، اجماع دیرینه اعراب در مورد اینکه قیمت روابط عادیسازی روابط با اسراییل، تشکیل کشور مستقل فلسطین است، بر هم میزند.
اما اکنون اسراییل در حال تقویت روابط تازه خود با کشورهای عربی است؛ در حالی که فلسطینیها در بیت المقدس شرقی، در کرانه باختری و همچنین در غزه که شرایطش در حال حاضر با یک زندان باز برابری میکند، هنوز تحت اشغال هستند.
محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی، که عملا حاکم غیر رسمی امارات است، می گوید که قیمت وی برای این معامله، موافقت اسراییل با توقف الحاق قسمتهای زیادی از کرانه باختری به اسراییل بوده است.
اما به نظر میرسد که بنیامین نتانیاهو، حداقل در شرایط کنونی به دلیل فشار گسترده بینالمللی از این ایده عقبنشینی کرده بود و در واقع اماراتیها راهی برای بیرون آمدن او از آنچه که به یک بنبست سیاسی نامطلوب تبدیل شده بود، ارایه کردهاند.
پیوستن بحرین به این توافق، حالا فلسطینیها را بیشتر عصبی میکند.
این امر بدون تایید عربستان سعودی هرگز اتفاق نمیافتاد. سعودیها نویسندگان طرح صلح عربی بودند که خواستار استقلال فلسطین بود.
مقام ملک سلمان به عنوان خادم مقدس ترین اماکن اسلامی، اختیارات عظیمی به وی میبخشد. بعید است که او اسراییل را ناگهان به رسمیت بشناسد.
پسر و وارث او، محمد بن سلمان، ممکن است کمتر از او به این کار بیمیل باشد.

رهبران فلسطینی توافق امارات و بحرین با اسراییل را تقبیح کردند
۵. ایران دردسر استراتیژیک تازهای دارد
این معامله توسط رهبری ایران به طور کامل محکوم شده است.
این فراتر از یک لفاظی است. “توافقنامه ابراهیم” آنها را بیش از حد تحت فشار قرار میدهد.
پیش از این هم تحریمهای ترامپ باعث مشکلات شدید اقتصادی برای ایران شده است و حالا آنها دردسری استراتیژیک هم دارند.

توافق امارات با اسرائیل باعث اعتراض در ایران شد
پایگاههای هوایی اسراییل به اندازه یک پرواز طولانی از ایران فاصله دارند؛ اما امارات متحده عربی درست آن سوی آبهای خلیج فارس واقع است. این نکته زمانی اهمیتی بیشتر مییابد که صحبت در مورد حملات هوایی علیه سایتهای هستهای ایران مطرح شود.
اسراییل، ایالات متحده، بحرین و امارات متحده عربی یک سری گزینههای تازه دارند.
اما ایرانیها میبینند که فضای مانور آنها کاهش یافته است.
منبع: بی بی سی